Koje koga zezno na ovim prostorima,zablude

Moj je blog posvećen narodima bivše države Jugoslavije koji žive u zabludi od 90 god i nadalje.Zablude oko kvaliteta hrane koje danas jedemo i šta jedemo štasmo prije imali šta sad imamo.Koje koga zeznuo svi smo sami sebe zeznuli.

31.07.2010.

Istinite priče

Dobro došli na ovaj post.
Ove su priče istinite nije lovačka i ribolovačka priča.
Kad smo ja i moje društvo iz ulice, jednog ljetnog dana je zahvatilo nevrijeme sa ledom moj grad.
Kad je nevrijeme stalo i pogledali na ulici vrabaca i golubova  ošamučeni pošto je led vrabce i golubove udario po glavi i oni su sa drveča popadali.Mismo ih pokupili  i svako odneo svom domu
dase osuše krila i malo da dođu sebi i nahranili.Onda sam svoje par golubova pustio kroz prozor
i kad je poleteo okreno glavu kao zahvalnost što sam ih spasio i odletio.
U ratu sam na selo došao kod mog komšije što je imao svoju kuču i imao je plast sijena i jednu šljivu udaljen par metara od kuče a ublizini dođe vjeverica na plast sijena i uzme malo sijena i dođe na granu od šljive i onda me pogleda i svojim glasom govori daje uzela malo sijena da napravi ggnjezdo za svoje mlade i ja njoj odgovorim njezinim glasom i ona ode.dođem uljetu opet a onda se ona pojavi sa svojom familijom i sa mladima što se okotila i dase zahvali za ono sijeno.
Išao sam brati bagrem i kad sam došao na bagremu je bilo.pčela,osa,stršljenova nema šta nije bilo i od njih niti jedna nije ubola ili ujelo.znalo je da bude oko glave ,po ruci.Ja brao bagrem i oni sebi hranu i niko nije jedne druge ugrožavao i nije ozljeđen.A dasam počeo mahatili ili šta drugo onda bih nastradao.
Tako sam išao brati pupoljke od bora,kad sam došao do jednog bora nisam primetio stršljena niže  a ja iznad njega brao boriče,bio je velik i zujao.Kad sam ga primetio onda sam u sebi rekao ti se hrani a jaču sebi brati.Kao daje mene čuo i tako je bilo on se nahranio a ja nabro boriče i nijeme ugrizo ili napao a dasam ga dirnuo onda bi me napo.
Prije rata sam išao preko brda i zviždo kad čujem da još nešto zveči a ono kad sam ja bio blizu zmije  onda se ona uplaši mene i pobjegne na jednu  stranu a ja na drugu stranu i nezn se koje koga više uplašio
Jednom sam prije rata išao u šumu sa prijateljima nas je bilo petorica  a jasam malo bio zaostao.
Kad sam pogledao ispred sebe  a ono ja stajao između 4 zmije koje su bile okrenute na 4 strane svijeta a ja usredini.Nemožete razlikovati koje glava ili rep kad su bile crne,onda sam gledo  dali gmižu prema meni ili od mene,sreča je bila što su išle od mene  a ne prema meni.One su bile od mene udaljene 1 metar na sve strane.Dasam se micao možda bi prema meni išli ili dasam ih nečim uznemiravao onda bi oni mene uznemirili više.
Prošle sedmice pošao na jezero i da siđem niz stepenice.Tada je bila vručina i onase malo sklonila  kad se ona mene uplaši  a ja kraj ne morao da prođem jer nisam mogao na drugu stranu  niti nazad jer je to bilo iznenada.nisam mogao od prpe da dase povratim da vidim štaje ili bjelouška  išta opasno.Ova priča znači nečete osa ili pčela ubosti ako ti nju nediraš.
Kad naletite na zmiju nediraj je pusti nek ide svojim putem ako se trznete i ona če se trznuti ona če bobječi na jednu stranu  a vi na drugu stranu.Za sada je bilo tako  neznam kako če svoju čud promeniti kao i ljudi što  promenili svoje ponašanje,možda i na njih ova budalaština djeluje .

Macro-skakavac na cvijetu šumske jagode
Koje koga zezno na ovim prostorima,zablude
<< 07/2010 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

MOJI LINKOVI

Koje koga zeznuo na ovim našim prostorima
Dabi nekoga zeznuo na ovim prostorima trebaju tri strane.Treča i prva strana zezaju 20 godina dalje i u
buduće.Jer imaju obadvoje koristi a ona druga strana nema koristi nego još dublje tone.
Ova treča strana ubire visoke dnevnice a ova prva strana povečavaju sebi plačaju.A Dobijaju plače što su uništili generacije 50,60,70,80 god, i naredne generacije,uništili privredu,porodice,familije,brakove,deviznu štednju,ušteđevinu.
Odgovor koje koga zeznuo treća strana preko ove prve strane zezaju 20 godina ovu drugu stranu i u buduče.

Zabluda
Dače biti bolje malo sutra.Ako za dvadeset godina treča i prva strana nije uspjela himnu napraviti i dokumente napraviti dase nemijenjaju svake godine.
Zabluda zvana Evropska unija poćelo se rasprodavati otoci,palače zbog velikog duga pojedinih zemalja.
A rugali se bivšoj državi kako se živilo na kreditima makar se nisu prodavali otoci i palače
što se sad radi samo rasprodaja od banaka-do zemljišta

Kakvu hranu jedemo a kakvu smo jeli nekad
Nekad se jelo sezonski kako je priroda dala i vrijeme kad joj dođe.A ne kao danas imaš jesti voće preko cijele godine a dolazi sa svih strana od dvije godine.Nekad je bilo kad prođete ispod prozora osetite miris jela i mesa i znate odčegaje jelo ili meso spremljeno.A danas prođete
nema mirisa.Danas je sama hemija ili modeficirano u nekim labaratorijam.Nekad nismo čuli za bolesti kravlje ludilo,ptičija gripa kao danas.Voće i povrče nema niti mirisa niti ukusa niti vitamina jer je sve špricano hemija.

Pazite:sad skoro su stigle lubenice i dinje i pazite da nepojedete koju lubenicu ili dinju špricanu.Kad jedete lubenicu ili dinju ako osetite daje malo gorka onda je špricana jer koriste da brzo uzori na vještački način

Usporedba bivše Jugoslavije i Evropske unije
Bivša Jugoslavija imala vanjske granice a Evropa imala unutarnje.A sad evropa nama nametnula unutarnje granice a sebi evropa vanjske granice.
Mismo imali jedinsven novac Dinar a evropa imala razlićite novčanice.A sad na našim prostorima ima više vrsta novčanica a Evropa Eur.
Mi imali jedinstveno Jugoslovensko tržište a sad evropa ima Jedinstveno tržiše kao štosmo nekad mi imali.Nekad se kod nas presednici republika mijenjali svake godine a u Evropskoj uniji svakih 6 mjeseci.Mismo imali JNa za našu bivšu malu Evropsku uniju a sad je za Evropu NATo.
Mismo svoju nekad bivšu armiju u koju svi išli pjevajući a sad proglasili agresorsku a idu sad u Nato kao sluge za druge.Uvek su sa naših prostor išli ratovati za druge kao i danas.
Ako može komentar na ovu usporedbu možda grešim ili fantaziram

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
33757

Powered by Blogger.ba